Wiel PCD converter

 

Wiel PCD converter

De Pitch Circle Diameter (PCD) converter is een metalen apparaat dat wordt gebruikt om de boutposities van een wiel van een voertuig opnieuw uit te lijnen. Het apparaat is nuttig bij het veranderen van het aantal bouten en de diameter van het wiel tijdens vervanging. De beslissing om de PCD converter te gebruiken vloeit gewoonlijk voort uit de noodzaak om het gewicht of het uiterlijk van de wielen van een voertuig te wijzigen. De verschillende maten en specificaties in verband met verschillende wiel PCD converters vereisen een duidelijk inzicht in wat u specifiek nodig hebt voor uw zaak. Daarom is de juiste informatie met betrekking tot PCD omvormers zal u helpen bij het proces van het kiezen van de juiste pasvorm voor uw wielen. De details die in deze gids zal u informeren over de juiste procedure voor het wiel PCD converter installatie. U zult ook in staat zijn om te gaan met de potentiële risico’s verbonden aan het gebruik van een PCD converter.

Installatie van PCD-adapters

Installatie van PCD-adapters

Als u de installatie van de PCD converter overweegt, beslis dan of u het zelf doet of bij de garage. In de doe-het-zelf-scenario, zorg ervoor dat u de juiste gereedschappen en wielmaten volgens de specificaties van het voertuig. In de loop van uw installatie, zou je te maken met eendelige of tweedelige PCD converters. Welke geval u ook tegenkomt het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen tijdens de installatie zal u helpen bereiken van de voordelen van het wiel PCD converter. Installatie van de eendelige PCD converter is relatief eenvoudiger. In dit geval, past u de boutgaten aan één kant van de convertor aan de overeenkomstige nagelbouten van de naaf van uw voertuig. Aan de andere kant van de converter monteert u het gewenste wiel zoals u dat rechtstreeks op het voertuig zou doen. Het aantal tapeinden aan de buitenzijde van de “eendelige” converter komt overeen met het aantal boutgaten in uw gewenste wiel. De installatie van tweedelige converters omvat de bevestiging van twee stukken van het apparaat. De basis, en de hoed. De hoed wordt op het wiel bevestigd, terwijl de basis op de naaf van het voertuig wordt gemonteerd. Overweeg bij de installatie van de PCD-convertor het gebruik van spigot-locatieringen. De spie, als onderdeel van de wielstructuur, is noodzakelijk om het gewicht van het voertuig te houden. De ringen zullen u helpen bij de uitlijning van de spigot van het wiel met die van uw auto. Aan de andere kant, het ontbreken van spigot lokaliseren ringen tijdens het gebruik van de PCD converter kan gewicht verschuiven naar de noppen, mogelijk schade aan de wielen of zelfs resulteren in een ongeval. Denk aan de functie van studs en bouten als je verder gaat met het installatieproces, dat is gewoon om het wiel te houden in positie na het monteren van het wiel PCD converter.
Wanneer heb je een wiel PCD-convertor nodig?

De beslissing om een PCD-omvormer te gebruiken verschilt van voertuigeigenaar tot voertuigeigenaar. De meest voorkomende redenen hebben echter betrekking op een aspect van de verbetering van het voertuig. Het uiterlijk van het voertuig kan worden verbeterd door de toevoeging van een nieuwe set van legeringen. Het aantal noppen van uw voertuig komt echter niet overeen met het aantal gaten in het gewenste wiel. In dit geval kunt u het gebruik van een PCD converter overwegen. De converter wijzigt de functionaliteit van het wiel niet, maar helpt u wel de gewenste wielen op uw voertuig te bevestigen. Naast esthetiek kan het gebruik van een PCD converter ook voortvloeien uit de noodzaak om het onafgeveerde gewicht van uw voertuig beter te beheren.

 

Wiel PCD afstandhouder (converter)

Een geschikte PCD-convertor kiezen

Bij de keuze van een geschikte wiel PCD converter moet u rekening houden met verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is de dikte van de PCD converter. Wiel PCD converters zijn er in verschillende diktes. De dikte verandert de backspacing van het wiel, die, in het geval van dikke PCD converters, duwt het wiel verder weg van de naaf van het voertuig. Overweeg een wiel PCD converter te kiezen die resulteert in de uitlijning van de carrosserie van het voertuig met de buitenkant van het gemonteerde wiel. Bij de verdere overweging van de dikte van de converter is het nuttig rekening te houden met het populaire gebruik van afstandsstukken en hun (soms) gelijkaardige functie als die van de wiel-PCD-converter. Converters met soortgelijke boutpatronen als de naaf van het voertuig kunnen ook als afstandsstukken worden gebruikt. Vooraf beslissen over uw bedoelingen zal de verwarring van uw activiteit wegnemen.

U moet ook rekening houden met de offset van het wiel, die moet overeenkomen met de specificaties van de gekozen PCD converter. Naast de dikte van de converter is het raadzaam het materiaal te kiezen dat bestand is tegen langdurig gebruik en het gewicht van het voertuig. Een duidelijk idee van de specificaties van uw voertuig is dus een leidraad bij de keuze van de converter en de gewenste wielen.

Wiel conversie van 4 naar 5 lugs met PCD afstandhouders

Risico’s van het gebruik van PCD-convertor

De beslissing om de wiel PCD converter te gebruiken houdt bepaalde risico’s in. Een van de belangrijkste risico’s is het potentiële uitsteken van wielen buiten de uitlijning van de carrosserie van het voertuig. De combinatie PCD-converter-wiel bepaalt hoe ver het wiel zal uitsteken ten opzichte van de carrosserie van het voertuig. Het grootste probleem hierbij is de wijziging van het algemene uiterlijk van het voertuig. Een ander risico bij het gebruik van een wiel PCD converter is de mogelijkheid dat het wiel de onderkant van het spatbord raakt. Een van de aanbevolen benaderingen om met de potentiële risico’s om te gaan, is het kiezen van een wiel-convertercombinatie die resulteert in een lagere backspacing en een grotere offset. In bepaalde scenario’s kan de keuze voor een converter in strijd zijn met de wettelijke normen voor de uitlijning van het voertuig. Als u zich aan de vastgestelde voorschriften houdt, kunt u de converter-wielcombinaties “opwaarts uitlijnen” zonder de veiligheidsnormen in het gedrang te brengen.

De keuze om een wiel-PCD-converter te gebruiken hangt af van verschillende redenen, die variëren van gebruiker tot gebruiker. Echter, de belangrijkste gedachte achter het gebruik van converters is dat ze het uiterlijk van uw voertuig te verbeteren zonder een compromis op de prestaties. Hoewel verpakt met verschillende voordelen, is het ook raadzaam dat men zich bewust blijft van de potentiële nadelen die kunnen voortvloeien uit de beslissing om het wiel PCD converter te gebruiken. Kennis van de voordelen en potentiële risico’s die voortvloeien uit het gebruik van converters zal u helpen beslissen om te gebruiken, of afzien van uw zoektocht naar de goedkeuring van het wiel PCD converters. De specificaties van het voertuig, de noodzakelijke PCD-convertor en de gewenste wielen moeten allemaal een rol spelen in de loop van uw besluitvormingsproces. Overweeg de potentiële lengte van de dienst die u staan te krijgen na de installatie van het wiel PCD converter en hoe het zich verhoudt tot de oorspronkelijke staat van het voertuig.

Wheel size and PCD charts

Wielmaat en steek cirkel grafieken

Velgmontagegids voor alle automodellen per merk en bouwjaar. Vind velgmaten steekcirkel boutpatronen en andere details.

Still have questions? Feel free to comment below.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.