Wiel spigot ringen (fitment)

Wiel spigot ringen

Wiel spigot ringen behoren tot de meest cruciale, maar helaas meest over het hoofd geziene onderdelen van auto-apparatuur. Zij worden ontworpen om ervoor te zorgen uw wiel past veilig en behaaglijk vandaar essentieel materiaal in het verbeteren van veilige en zekere aandrijving. Prestaties legeringen gebruikt tegenwoordig bieden een breed scala van wiel spigot ringen aan elke aftermarket lichtmetalen wielen aan te passen. Gewoon ervoor zorgen dat u hoge kwaliteit, en de juiste grootte spigot ringen voor uw auto naar de best mogelijke pasvorm te vergemakkelijken. Lees verder om uit te vinden waarom spigot ringen zijn beroemd, hoe ze te gebruiken en wanneer ze te gebruiken.

Wat zijn wielkeggen?

De meeste lichtmetalen velgen zijn ontworpen om perfect op een groot aantal voertuigen te passen, wat betekent dat de maat van de centrale boring (het midden van het wielgat) geen 100% geschiktheid voor een auto garandeert. Wielkraagringen zijn uitrustingen van slijtvast metaal of kunststof die in de centrale boring van een autowiel worden aangebracht om het veilig en goed op de auto te laten passen.

Het wiel kan verkeerd op de auto worden gemonteerd zonder spigotringen, wat kan leiden tot wiebelende of trillende wielen. In extreme gevallen kan de extra of voortdurende spanning op de bouten/spijkers van uw auto leiden tot breuk, waardoor het wiel tijdens het rijden los kan komen.

 

 

Heb ik spigot ringen nodig?

Dat hangt van je wielsituatie af. Sommige wielen, zoals OEM-wielen, zijn ontworpen om OEM-vriendelijk te zijn en zijn vervaardigd volgens de exacte toleranties, zodat ze correct op de auto passen en geen ruimte overlaten voor spigotringen. Controleer daarom goed voordat u nieuwe wielen monteert of raadpleeg automonteurs om meer te weten te komen.

Op de lange termijn, deze onderdelen zijn essentieel omdat ze het centrum van een auto wiel dat niet kan worden vergemakkelijkt door de bouten alleen, dus als de professional op de pasvorm centrum zegt dat uw auto ze nodig heeft, ga dan voor hen.

Het internet van de dingen levert veel ideeën op, maar je bent niet verplicht om alles te geloven. In sommige gevallen kan een product gebreken vertonen of de perfectie benaderen. Ga er niet van uit dat uw voertuig geen spigotringen nodig heeft: informeer bij het dichtstbijzijnde montagecentrum.

Gebruik metalen spigotringen in plaats van plastic ringen. Spigot ringen zijn bedoeld om het gewicht van de auto over te brengen op de wielen; vandaar plastic ringen kan een speling als gevolg van slijtage te ontwikkelen. Metalen ringen van de juiste kwaliteit en maat zijn veel robuuster en verlengen de levensduur.

Welke maat wielringen heb ik nodig?

Alle lichtmetalen velgen bevatten informatie over de maat van de spie-ringen die uw voertuig nodig heeft. Als de gegevens niet worden verstrekt of je twijfelt eraan, bezoek dan het dichtstbijzijnde gerenommeerde fitment center om er meer over te weten te komen. We hebben ook een online database met wiel passing parameters voor elk automodel. U kunt het hier opzoeken.

Hoe spigot ringen te installeren

Wiel spigot ringen zijn gemakkelijk en snel te monteren, zelfs door jezelf thuis in een paar minuten. Vergeet niet dat lichtmetalen wielen geschikt zijn voor een breed scala van auto’s, wat betekent dat spigot ringen misschien niet precies passen op de naaf van uw voertuig exacte grootte. Zelfs een klein verschil tussen de naaf van het voertuig en de centrale boring in uw wielen kan leiden tot vervelende trillingen van het wiel.

Zorg er eerst voor dat het middelste boorgat van uw lichtmetalen velg schoon is en vrij van bramen, en als u er eerder een had geïnstalleerd, verwijder dan de oude spigotringen.

Steek ten tweede de wielpootring in het gat precies in de achterkant van het lichtmetalen wiel en zorg ervoor dat hij veilig en stevig zit, dan gelijk met het montagevlak op de achterkant van het wiel. Zorg ervoor dat de ring niet los zit of uit het wiel springt.

Als door een kans dat de ring niet gelijk zit met de montage gezicht van het wiel, niet forceren-fitting, omdat dit kan invloed hebben op een onjuiste installatie. Bovendien, sommige spigot ringen zijn voorzien van een taps toelopende rand voor het geleiden van de ring naar de auto naaf, dus zorg ervoor dat elk onderdeel is gepositioneerd op de juiste plaats voor de ring om veilig en stevig te zitten in het midden boring van de wielen.

Conclusie

Er is een grote verscheidenheid van voertuigen op de markt met verschillende wielmaten, merken, en zelfs fittingen. Evalueer uw auto voordat u ervoor kiest om wiel spigot ringen te installeren. De beste tijd om spigot ringen te gebruiken is bij het vervangen van uw wielen met lichtmetalen velgen.

Wheel size and PCD charts

Wielmaat en steek cirkel grafieken

Velgmontagegids voor alle automodellen per merk en bouwjaar. Vind velgmaten steekcirkel boutpatronen en andere details.

Still have questions? Feel free to comment below.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.